18. Yüzyılın İkinci Yarısında Osmanlı-Fas İlişkileri – Merve Karaçay Türkal – Çizgi Kitabevi Yayınları

Ana Sayfaya Dön
18. Yüzyılın İkinci Yarısında Osmanlı-Fas İlişkileri – Merve Karaçay Türkal – Çizgi Kitabevi Yayınları kitap kapağı
18. Yüzyılın İkinci Yarısında Osmanlı-Fas İlişkileri – Merve Karaçay Türkal – Çizgi Kitabevi Yayınları kitap kapağı
%8 İNDİRİM

18. Yüzyılın İkinci Yarısında Osmanlı-Fas İlişkileri

Çizgi Kitabevi Yayınları

Yazar: Merve Karaçay Türkal

Yaklaşık 1-3 iş gününde temin

Barkod:9786051965109
ISBN:9786051965109
Sayfa Sayısı:112 Sayfa
Ürün Ebatı:14x22 cm
Dil:Türkçe
Cilt Durumu:Ciltsiz
Kağıt Tipi:2. Hamur
Baskı Sayısı:1
Basım Tarihi:11/2020
Yazar:Merve Karaçay Türkal
31Görüntülenme

Bu kitapta 165 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Tarih boyunca devletler arası ilişkilerin sürdürülmesinde, ülkelerin askeri güçleri ve jeopolitik konumları kadar önemli olan diğer bir unsur da, diplomasi oluşturmaktır. Bu da, bir devletin dış ilişkilerini elçiler veya temsilciler vasıtasıyla yürütmek anlamına gelmektedir.

Osmanlı Devleti, kuruluşundan itibaren çeşitli yabancı ülkelere birçok kere elçiler göndermek suretiyle diğer devletlerle olan ilişkilerinin yürütülmesini sağlamıştır. Bu ülkelere giden elçilerin yazmış oldukları sefâretnameler ve takrirler, Osmanlı Devleti ile diğer devletler arasında kurulan siyasi ve kültürel ilişkileri içeren kıymetli vesikalardır.

Bu kitapta, Osmanlı Devleti-Fas ilişkileri ve Seyyid İsmail ile Ahmed Azmi Efendilerin Fas’a elçi olarak gönderilme nedenleri, yolculukları, Fas’la ilgili temasları, gözlem ve raporları yer almaktadır.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
180.00
165.60
1