Adalet Cimcoz Bir Yaşamöyküsü Denemesi – Mine Söğüt – Yapı Kredi Yayınları

Adalet Cimcoz Bir Yaşamöyküsü Denemesi

Adalet Cimcoz Bir Yaşamöyküsü Denemesi – Mine Söğüt – Yapı Kredi Yayınları kitap kapağı
Adalet Cimcoz Bir Yaşamöyküsü Denemesi – Mine Söğüt – Yapı Kredi Yayınları kitap kapağı
%30 İNDİRİM • %30 İNDİRİM • %30 İNDİRİM • %30 İNDİRİM •

Yapı Kredi Yayınları

Yazar:Mine Söğüt

Stokta Yok

Barkod:9789750802157
ISBN:9789750802157
Sayfa Sayısı:240 Sayfa
Ürün Ebatı:14x20 cm
Dil:Türkçe
Cilt Durumu:Ciltsiz
Kağıt Tipi:1. Hamur
Baskı Sayısı:5
Basım Tarihi:11/2019
3 görüntülenme

Bu kitapta 105 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Onu, kah Türkan Şoray’ın, kah Filiz Akın’ın sesi olarak tanıdık. Buğuluydu, özeldi. “Dublaj kraliçesi“ olarak anıldı. Lorel-Hardy’ye sesiyle hayat veren Ferdi Tayfur’un kız kardeşiydi. Oyuncu değildi, ama sesiyle canlandırmıştı beyazperdenin ünlülerini. Türkiye’nin beş yıl boyunca yaşamayı başarmış ilk özel galerisinin, Maya’nın kurucusu ve sahibesiydi. Dönemin tüm sanatçılarının yakın dostuydu. Sanatçı değildi ama bir dönem plastik sanatlar onunla anıldı.

Kafka’nın Milena’ya Mektuplar’ını dilimize çevirdi, en iyi çevirmen ödülü aldı. Brecht’in Sezuan’ın İyi İnsanı onun sözcükleriyle sahnede hayat buldu. Yazar değildi ama çevirilerindeki Türkçe, okuyanı büyülüyordu. Türkiye’nin ilk dedikodu yazarlarındandı. Hafta, Salon, Tasvir, Aydede, Tef gibi dergilerde sözünü sakınmayan yazılar yazdı. Kim, kimle, nerede, ne yaptıysa onun dilinden kaçmadı. Köşesinin adı “Fitne Fücur“du.

60 yaşında kanserden öldü, ardında kalanlar savruldu, dağıldı. Mine Söğüt uzun bir yolculuk sonrası dağılmışlardan toplayabildiklerini bir araya getirdi ve dostlarının “Ada“ dediği Adalet Cimcoz’un yaşamöyküsü üzerine uzun bir “deneme“ yazdı.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
150.00
105.00