Aklın Yolu Cumhuriyet
Yazar:M. Tevfik Kızgınkaya
Stokta Yok
Bu kitapta 40 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Aklın Yolu Cumhuriyet, bütün Cumhuriyetçileri ilgilendiren iki soruyu tartışıyor: "Bugünkü karanlığa nasıl geldik? Yeniden aydınlığa nasıl çıkarız?"
Yanıtlamanın ilk adımı, yitirilen kazanımların hatırlanmasıdır. M. Tevfik Kızgınkaya bu hatırlatmayı, Osmanlı düzeninin enkazı üzerine inşa edilen Cumhuriyet devriminin kurtuluş ve kuruluş aşamalarını çözümleyerek yapıyor.
Ne var ki, aydınlanma devrimi tamamlanamamış; bu yüzden kırılgan kalmıştır. Kitap, 1945'te başlayan 15 yıllık bir kırılış-kopuş dönemini teşhis ediyor; eleştiriyor.
27 Mayıs devrimi, 1961 Anayasası, 1968 dalgası, solun yükselmesi, Türkiye'nin aydınlanma devrimini tamamlama fırsatıdır. Ne var ki emperyalizmin, egemen sınıfların ve tüm gerici akımların ittifakı bu dönüşümü 1980 darbesi ile engelleyecektir.
Sonrası adım adım demokratik laik Cumhuriyet'in çöküş öyküsüdür. Kızgınkaya'ya göre, Cumhuriyetçi siyasi, toplumsal güçler bu çöküşü önleyebilirdi.
Aklın Yolu Cumhuriyet, geçmiş hatalardan ders alarak bu karanlığa son vermenin mümkün olduğunu vurgulayarak; Cumhuriyetçileri, solcuları tartışmaya, birleşmeye, mücadeleye davet ederek son buluyor.
Prof. Dr. Korkut Boratav
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Yanlış Cumhuriyet
Sevan Nişanyan

246 Bir Kurtuluş Destanı
Osman Altınışık

İki Yakın Halk İki Uzak Komşu (Ermenice)
Hrant Dink

Cumhuriyet ve Demokrasi
Hasan Zeki Ünal

Düşünce Özgürlüğü Çıkmazı
M. Emin Değer

Fesli Demokrasi
Mustafa K. Erdemol

Yeni Yönetim Sistemine Göre Türkiye'de Kamu Yönetimi
Bekir Parlak, Kadir Caner Doğan

Amerika'nın Yeniçerileri
Erhan Tuncel

Bu Daha Başlangıç
Yalçın Çakır

Suriyeli Sığınmacılar ve Türkiye Gerçeği
Tamer Cihan Zengin

Resmi Tarihe Meydan Okuyorum
Cemil Koçak

Geleceği ile Türkiye
Celal Fedai
M. Tevfik Kızgınkaya — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.




