Atatürk'ün Atayurdu Taşkale Kızıllar Kültürü – İsmail Yıldırım – Alaska Yayınevi

Ana Sayfaya Dön
Atatürk'ün Atayurdu Taşkale Kızıllar Kültürü – İsmail Yıldırım – Alaska Yayınevi kitap kapağı
Atatürk'ün Atayurdu Taşkale Kızıllar Kültürü – İsmail Yıldırım – Alaska Yayınevi kitap kapağı

Atatürk'ün Atayurdu Taşkale Kızıllar Kültürü

Alaska Yayınevi

Yazar: İsmail Yıldırım

Stokta Yok

Barkod:9786057058140
ISBN:9786057058140
Sayfa Sayısı:124 Sayfa
Ürün Ebatı:13.5x21 cm
Dil:Türkçe
Cilt Durumu:Ciltsiz
Kağıt Tipi:2. Hamur
Baskı Sayısı:1
Basım Tarihi:11/2022
Yazar:İsmail Yıldırım

Bu kitapta 50 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Taşkale Köyü Karaman'a kırk sekiz kilometre uzaklıkta Yeşildere suyunun geçtiği dar bir vadinin üzerinde kuruludur. Temiz havası, doğal gıdaları, geleneksel kültürel değerleri, Doğal Tahıl Ambarları, İncesu Mağaraları, Manazan Mağaraları, Gürlük Pınarı, Taş Camii, tarihi evleri ve Atatürk'ün Ata Yurdu olması nedeniyle görülmeye değer ideal bir turistik merkezdir.
Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün dedesi Kızıl Hafız Ahmet, Rumeli'ye göç ettirilen Karaman halkındandır. Atatürk'ün dedesi Hafız Ahmet ve dedesinin kardeşi Hafız Mehmet'in taşıdığı kızıl lakabı ve yerleştikleri nahiyenin adı olan Kocacık'ın da gösterdiği üzere Atatürk'ün baba soyu Anadolu'nun da Türkleşmesinde önemli roller oynayan Kızıl- Oğuz yahut Kocacık Yörükleri Türkmenlerinden gelmektedir. Atatürk bir gün Konya milletvekilli Naim Hazım Onat'a "Konya benim dedelerimin öz vatandır. Onlar, Rumeli'ye Konya'dan göçmüşlerdir." demiştir.
Yazar İsmail Yıldırım bu eserinde bir ilke imza atarak coğrafi özelliklerini, turistik yerlerini, destanlarını, mevki adlarını, yöresel türkülerini, sözcüklerini, şiirlerini, halkın bölgeyle ilgili anılarını, nostaljik fotoğraflarını, sülalelerin soyadı tablosunu okura sunuyor.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
50.00