Bilim Adamları ve Din – Mustafa Keremoğlu – Düşünce Yayınları
Bilim Adamları ve Din
Yazar: Mustafa Keremoğlu
Stokta Yok
Bu kitapta 12 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Einstein, Newton, Planck, Galilei, Mendel, Kepler, Bacon, Pascal ve diğerleri...
İnanan, inançlarıyla bilimi bütünleştiren, bilimi ilahî bir mesaj olarak kabul eden bilim adamları ve öyküleri...
Bilimle ciddi şekilde uğraşan herkes tabiat kanunlarında bir ruhun, insanlardan daha üstün bir ruhun olduğuna ikna olur. Bu yüzden bilimle uğraşmak, insanı dine götürür.
-Albert Einsten
Bilim dünyasının en büyük dehalarından birisi olarak kabul edilen Albert Einstein, bir yazısında şunları söylüyor:
Ben şunu iddia edebilirim ki, dinî, kozmik yönden sezişler, bilimsel çalışnmalarada çok daha kuvvetli hissedilmektedir. Şüphesiz ki duyguyu, bilimsel zihniyeti ilk kuranlar en kuvvetli biçimde sezmişlerdi. Evrenin yağısını, bilimsel ve akılcı bir şkilde anlamak, insana en derin iman duygusunu verir. Yıllarca mesai sonunda kavradıkları evren anlayışı, Kepler ve Newton'a böyle derin dugular vermiştir.
Bilimsel araştırmaların yalnız pratik alanında kalanlar, bu konuda erde yanlış açıklamalara düşmüşlerdir. Ancak hayatlarını tamamen bilimsel araştırmalara vermiş olanlarındır ki, seziş ve ilham, kalplerine dolar ve ancak bu çapta adamlardır ki, bin bir güçlüğe rağmen bu arayışlara devam ederler. Onlar bu kuvveti din duygusundan alırlar.
Bir çağdaşımız pek doğru olarak şöyle demiştir: "Bizim materyalist çağımızda en derin din duygusunu, pozitif bilim yolunun ilk arayıcıları sezmişlerdir."
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

