Cevheretü’t Tevhid Şerhi Eş-ariyye Akaidi
Yazar:İmam Savi
Stokta Yok
Bu kitapta 187 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Akaid ile ilgili temel bilgileri, Allah ve peygamberler hakkında vacip, caiz ve muhal olan şeyleri öğrenmek her Müslüman'a Farzdır. Asrı Saadetten uzaklaştıkça İslam düşüncesine aykırı fikirler çoğalmaya başlamıştır. Bu sebeble İslam Alimleri Güçlerini sarf ederek İslam inanıcı ile ilgili deliler bir araya getirilerek sağlam eserler vermişlerdir.
Bozuk fıkralara cevap yazarak hatalı görüşleri akli ve nakli delillerle çürütmüşlerdir. Bu cümleden olmak üzere İman Lakani'nin Kaleme Aldığı itikatta Eş'ariye ekolünün görüşlerini ihtiva eden ''Cevheretü't Tevhid'' (Tevhid İncileri) adlı manzum metni orijinal bir eserdir. Bu metne birçok şerh ve haşiye yazılmıştır. Bu şerhlerden bir tanesi de İmam Savi'nin yazdığı şerhdir. Türkçeye Kazandırmaya Çalıştığımız bu Şerh herkesin bilmesi gereken bilgiler içermektedir.
İmam Savi'nin Bu şerhinde zorunlu olarak gramer kaidelerine yer verilmiştir. Okuyucuya bıkkınlık vereceği düşüncesiyle bu kaideleri dipnot olarak gösterdik. Bu kaideler Arap dilinin belagat ve fesahatı ile ilgili kaidelerdir. Şunu da belirtmekte fayda vardır: İmam Savi, tasavvufçuların görüşüne katılmıştır. . .
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Nübüvvet Pınarından 40 Hadis (İmam-ı Nevevi)
Ahmet Lütfi Kazancı

Tuhfetü’l Ahbab
Veysel Başçı

Kitabu Usuli’d-Din
Emrah Gaznevi

Resimli 32-54 Farzlı Abdest ve Namaz Hocası (Namaz-012)
Arif Pamuk

Herkese Lazım Hadis-i Şerifler (Hadis-016)
Arif Pamuk

Hakikat Yolcusuna Notlar
Gazzali

Rahmet Toplumu - Hayırlı Gençlik
Osman Nuri Topbaş

Benim Şems’im Benim Mevlânâ’m
Aydın Eryılmaz

Şia Tefsirinde Haberi Sıfatlar
Mehmet Yıldırım

Tasavvufun 100'ü
Bülent Akot

Okumayı Okumak
Mustafa Yılmaz

Kur’an’da İmam Mehdi
Seyyid Haşim Bahrani
İmam Savi — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.





