Devletler Nasıl Düşünür?
Dış Politikanın Rasyonelliği
Yazar:John J. Mearsheimer, Sebastian Rosato
Çevirmen: Zeynep Ezgi Zümbül
Yaklaşık 1-3 iş gününde temin
Bu kitapta 380 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Devletler neden bazen felaketle sonuçlanan kararlar alır?
Bu kararlar yine de rasyonel olabilir mi?
Uluslararası ilişkiler dendiğinde genellikle "çılgın liderler", "duygusal tepkiler" veya "öngörülemez krizler"den bahsederiz. Ancak dünyanın önde gelen realist kuramcılarından John J. Mearsheimer ve strateji uzmanı Sebastian Rosato, sarsıcı bir iddiayla karşımıza çıkıyor: Devletler sanıldığının aksine rasyoneldir.
Devletler Nasıl Düşünür, dış politikanın kapalı kapılarını aralayarak en tartışmalı kararların bile aslında titiz birer "müzakere" ve "teorik zemin" ürünü olduğunu kanıtlıyor. I. Dünya Savaşı'ndan nükleer stratejilere, Japonya'nın Pearl Harbor üzerine oynadığı kumardan NATO'nun genişlemesine kadar tarihin kırılma noktalarını inceleyen bu kitap; rasyonelliği başarıyla değil, süreçle tanımlıyor.
• Rasyonellik nedir?
• Liderler nasıl karar verir?
• Dünya politikası öngörülebilir mi?
Mearsheimer'ın ezber bozan analizleriyle uluslararası ilişkilerin "kara kutusunu" açacak, küresel siyasetin ardındaki güç mücadelesine bambaşka bir gözle bakacaksınız.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

İsrail Lobisi
John Mearsheimer, Stephen M. Walt

İnsan Nasıl Düşünür?
John Paul Minda

Bilgisiyarlar Nasıl Düşünür?
Peter J. Denning, Matti Tedre

Hayvanlar Nasıl Düşünür?
Kristin Andrews

Devlet Nasıl Düşünür
Yalçın Ergül

Suçlular Nasıl Düşünür?
Stanton Samenow

Kurumlar Nasıl Düşünür?
Mary Douglas

İmgeler Nasıl Düşünür?
Ron Burnett

Elli Çağdaş Düşünür
John Lechte

Altı Varoluşçu Düşünür
H. J. Blackham

Akıllı Makineler Nasıl Düşünür?
Sean Gerrish

Büyük Liderler Nasıl Düşünür?
Lee G. Bolman, Terrence E. Deal
John J. Mearsheimer — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.






