İçeriğe atla

Doğal Florada Yetişen Bazı Meyve Türleri ile Bal Arılarının Polinasyon İlişkileri

Doğal Florada Yetişen Bazı Meyve Türleri ile Bal Arılarının Polinasyon İlişkileri – Nilüfer Erdin – Nobel Bilimsel Eserler kitap kapağı
Doğal Florada Yetişen Bazı Meyve Türleri ile Bal Arılarının Polinasyon İlişkileri – Nilüfer Erdin – Nobel Bilimsel Eserler kitap kapağı
%19 İNDİRİM • %19 İNDİRİM • %19 İNDİRİM • %19 İNDİRİM •

Nobel Bilimsel Eserler

Yazar:Nilüfer Erdin

48 saatte kargoda!

243.00₺300.00₺%19 İndirim
Barkod:9786253767891
ISBN:978-625-376-789-1
Sayfa Sayısı:146 Sayfa
Ürün Ebatı:16,5x24
Dil:Türkçe
Baskı Sayısı:1. Baskı
Basım Tarihi:11/2025
35 görüntülenme

E-Kitap

Dijital

1 yıllık dijital kiralama

İçerik indirilemez

Kiralama ücreti

135.00₺

Etiket fiyatı

243.00₺

%44 indirim108.00₺ tasarrufKargo ücreti yok
  • 1 yıl boyunca sınırsız erişim
  • Satın alma sonrası anında erişim
  • Telefon, tablet ve bilgisayardan okuma

Kitap Hakkında

Bal arılarının polen kaynağı tercihleri, yalnızca bitki türleriyle değil iklim koşulları ve ekolojik dinamiklerle birlikte şekillenmektedir.
Bu kitap, doğal florada yürütülen ayrıntılı arazi çalışmaları ve çok yıllı kovan poleni analizleriyle bal arıları ile seçili meyve türleri arasındaki polinasyon ilişkilerini bütüncül bir yaklaşımla ele almaktadır.
Araştırma sahasında arıların yararlandığı tüm polen kaynakları kayıt altına alınmış; sekiz meyve türüne ait polenlerin kovanlardaki oranları yıllara göre karşılaştırılmıştır. Polen verileri; sıcaklık, yağış, rüzgâr yönü ve hızı gibi iklimsel parametrelerle birlikte değerlendirilerek arıların tercih dinamikleri ortaya konmuştur.
Elde edilen bulgular, bal arılarının polen seçimlerinin değişken ve çevresel koşullara duyarlı bir yapıya sahip olduğunu göstermektedir. Çalışma, doğal floraya dayalı arıcılık, polinasyon ekolojisi ve sürdürülebilir üretim yaklaşımları için özgün ve referans niteliğinde bir kaynak sunmaktadır.