Dünyayı Bölen Devrim – Taha Akyol – Doğan Kitap

Dünyayı Bölen Devrim – Taha Akyol – Doğan Kitap kitap kapağı
Dünyayı Bölen Devrim – Taha Akyol – Doğan Kitap kitap kapağı
%25 İNDİRİM

Dünyayı Bölen Devrim

Doğan Kitap

Yazar: Taha Akyol

Yaklaşık 1-3 iş gününde temin

Barkod:9786255683847
ISBN:9786255683847
Sayfa Sayısı:448 Sayfa
Ürün Ebatı:13.7x21 cm
Dil:Türkçe
Cilt Durumu:Ciltsiz
Kağıt Tipi:2. Hamur
Baskı Sayısı:1
Basım Tarihi:11/2026
Yazar:Taha Akyol
23Görüntülenme

Bu kitapta 412 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Sovyet sosyalizmi artık tarihin sayfalarında... Fakat demokrasi ve hukukun gerilediği, otokrasilerin çözüm sanıldığı çağımızda, Sovyet tecrübesinden alınacak dersler hâlâ çok canlı ve önemli.

Taha Akyol bu kitabında Rus toplumunun Ortodoks Çarlık rejiminden, kapitalizmin gelişme aşamasında, ortodoks Marksizme dayanan Sovyet rejimine geçişini sosyolojik ve siyasi yönleriyle inceliyor.

Stalin, Lenin'in attığı temeller üzerinde, totaliter metotlarla, Rusya'yı sanayi toplumu haline getirdi ve uzaya insan gönderen ilk ülke oldu. Dünyayı ikiye böldü. Sovyet başarısının sebepleri çöküşünün sebepleriyle aynıydı: Fikir ve ifade özgürlüğü ile girişim özgürlüğü olmayınca emirle bir gelişme sağlanıyor ama rekabet ve renovasyon olmayınca sistem çöküyordu.

Kitap, iktisaden gelişmiş toplum olmanın ancak özgürlük ve girişimle mümkün olacağını gösteriyor.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
550.00
412.50
1