Gakgukların Maceraları (3 kitap) – Reza Hemmatirad – Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları

Ana Sayfaya Dön
Gakgukların Maceraları (3 kitap) – Reza Hemmatirad – Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları kitap kapağı
Gakgukların Maceraları (3 kitap) – Reza Hemmatirad – Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları kitap kapağı
%7 İNDİRİM

Gakgukların Maceraları (3 kitap)

Bahçeşehir Üniversitesi Yayınları

Yazar: Reza Hemmatirad

Stokta Yok

Barkod:9786054785117
ISBN:9786054785117
Sayfa Sayısı:32 Sayfa
Ürün Ebatı:20x20 cm
Dil:Türkçe
Kağıt Tipi:2. Hamur
Basım Tarihi:11/2013
Yazar:Reza Hemmatirad
5Görüntülenme

Bu kitapta 18 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

İşgücü piyasaları hem sosyal politika alanının hem de ekonomi politikalarının temelinde yer alması nedeniyle ulusal, bölgesel ve küresel düzeyde farklı görüşlerin ana tartışma alanını oluşturmaktadır. Ücretli çalışma ilişkisinin yaygınlaşması, üretim biçiminin dönüşümünü, işgücü piyasaları ile ilgili düzenlemeleri ve sorunları da değiştirmekte, bu değişime paralel olarak uygulanması gerekli politikalar da farklılaşmaktadır. Bu çalışmada Avrupa Birliği (AB) üyesi ülkeler ile Türkiye işgücü piyasaları istihdam, işsizlik, işgücüne katılma oranı gibi bazı temel değişkenler bakımından ele alınarak karşılaştırmalı olarak analiz edilmektedir. 1963 Ankara Antlaşmasından itibaren uzun ve zaman zaman sorunlu olan Türkiye-AB ilişkilerinde işgücü piyasaları ile ilgili konular önemli bir yer tutmaktadır.

AB ülkeleri ve Türkiye işgücü piyasalarının karşılaştırılması sonucunda; AB-27 ülkeleri ve 1 Temmuz 2013 tarihinde Hırvatistan'nın da katılmasıyla, 28 Avrupa Birliği üyesi ülke içinde işgücü piyasalarının gelişmişliği açısından, Türkiye'nin AB ortalamasının çok uzağında olmadığı, hatta birliğe sonradan katılan birçok ülkeden daha iyi verilere sahip olduğunu söylemek mümkündür.

Türkiye özellikle AB İstihdam Stratejisi çerçevesinde işgücü piyasalarında düzenlemeler yapmış ve AB üyeliği tartışmalarında işgücü piyasaları ağırlıklı bir yere sahip olmuştur. Bu nedenle Türkiye işgücü piyasasının AB üyesi ülkelerin işgücü piyasalarıyla karşılaştırılması benzer ve farklı yönlerinin ortaya konulması, uygulanacak politikalar bakımından önemli olmaktadır.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
20.00
18.60