İkinci Cinsiyet (2 Cilt Takım)
Yazar:Simone de Beauvoir
Çevirmen: Gülnur Savran
Stokta Yok
Bu kitapta 165 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Kadın doğulmaz, kadın olunur. Bu meşhur cümle, 1949 tarihli İkinci Cinsiyet'in odak noktasını oluşturur. Simone de Beauvoir böylece cinsiyet meselesini doğanın alanından çıkarıp kültürün ve tarihin alanına yerleştirirken, bir anlamda toplumsal cinsiyet tartışmasını da erkenden başlatmış olur. Bunu yaparken hem varoluşçuluk, fenomenoloji ve yapısalcı antropoloji gibi kendi çağdaşı olan düşünceleri hem de Hegel ve Marx gibi felsefe klasiklerini cinsiyet düzleminde yeniden okur.
Beauvoir'a göre kadın, kendine has bir durum tarafından, tarih boyunca farklı koşullar altında yeniden üretilen Başkalık durumu tarafından belirlenmiştir: Kadın ile erkek arasında eşitsizlik vardır, kadın ikinci cinsiyettir ve hem bireysel hem de toplumsal bakımdan ezilmiştir. Bu durumun temelinde yatan öncesiz sonrasız kadınlık efsanesi, ataerkilliğin başlıca unsurlarındandır. Ataerkillik sadece kadını değil, erkeği de bu çerçevede üretir ve belirler. Öyleyse kadın ile erkek arasındaki eşitsiz ilişki kadının veya erkeğin doğasından kaynaklanmaz. Kadın ve erkek, doğal veya biyolojik belirlenimlerden ziyade tarihsel ve kültürel birer kurgudur. Öte yandan kadının ezilmişliği diğer ezilenlerin durumundan farklıdır. Kadınlar, aralarındaki farkları aşan ve kapsayan kadınlık durumunun bilinciyle hareket etmezler. Öncesiz sonrasız kadınlık efsanesinin etkisi altında kadın içkinliğe hapsolmuş, adeta içkinlikle özdeşleşmiştir. Bu kavramsal çerçeveden hareketle Beauvoir, kadının özgürlüğü, ev içi emek, annelik, evlilik kurumu, kadın bedeninin tahakküm altına alınması gibi, feminist düşüncenin güncel meselelerine dokunan birçok konuyu tartışmaya açar. Son kertede kadın ve erkek kurgularının tarihin diyalektik hareketine tâbi olduğunu ve bu hareket içinde aşılıp yıkılacağını düşünür. Ama bunun olmazsa olmazı kadının etkili eylemidir. Kadının ve erkeğin özgürleşmesi Beauvoir düşüncesinde kadının dünyada eylemesiyle ve üretmesiyle mümkündür ancak.
1970'lerden beri Türkçe basımı bulunmayan İkinci Cinsiyet'i yeni çevirisiyle Türkiyeli okura sunuyor, feminizm tartışmalarına katkıda bulunmasını diliyoruz.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Cinsiyet Sınıfları
Kolektif

Bir Toplumsal Cinsiyet Muhasebesi
Nacide Berber

Bir Olmayan O Cinsiyet
Luce Irigaray

Kadınların Tarihi 5 Cilt Takım (Kutulu)
Derleme

İstanbul Sözleşmesi ve Toplumsal Cinsiyet Bağlamında Kadem’e Cevaplar
Muharrem Balcı

Türkiye’de Toplumsal Cinsiyet Çalışmaları
B. Emrah Oder, Deniz Yükseker, Fatoş Gökşen, Hülya Durudoğan

Birkaç Arpa Boyu (2 Cilt Takım)
Serpil Sancar

Feminizm - Modern Türkiye’de Siyasi Düşünce Cilt 10 (Ciltli)
Kolektif

Keynes'ten Lucas ve Ötesine - Makroiktisat Tarihi
Michel De Vroey

Bıçak Altında
Arnold van de Laar

Eğlenceli Sorular İlginç Cevaplar – Dinozorlar
Camilla de la Bedoyere

Eğlenceli Sorular - İlginç Cevaplar: Gezegenimiz
Camilla de la Bedoyere
Simone de Beauvoir — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.

Her İnsan Yalnızdır
Simone de Beauvoir

Sade’ı Yakmalı mı? Günümüzde Sağcı Fikirler
Simone de Beauvoir

Mandarinler
Simone de Beauvoir

Belirsizlik Etiği
Simone de Beauvoir

İkinci Cins
Simone de Beauvoir

Sessiz Bir Ölüm
Simone de Beauvoir

Veda Töreni
Simone de Beauvoir

Bütün İnsanlar Ölümlüdür
Simone de Beauvoir

İyi Yetiştirilmiş Bir Genç Kızın Anıları
Simone de Beauvoir

Belirsizlik Etiği
Simone de Beauvoir

İkinci Cinsiyet 1. Cilt: Olgular ve Efsaneler - 2. Cilt: Yaşanmış Deneyim
Simone de Beauvoir

Paris Yaşamları
Deirdre Bair, Samuel Beckett, Simone de Beauvoir



