Jest ve Söz – Teknik ve Dil – Andre Leroi-Gourhan – İş Bankası Kültür Yayınları
Jest ve Söz – Teknik ve Dil
Yazar:Andre Leroi-Gourhan
Yaklaşık 1-3 iş gününde temin
Bu kitapta 222 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
"İnsanın iki ayak üzerinde durmasına yol açan koşullar nöropsişik gelişimle sonuçlanmıştır, bu da insan beyninin gelişiminin bir hacim artışından ibaret olmadığı anlamına gelir. Yüz ile el arasındaki sıkı bağ, beynin gelişiminde de aynen korunagelmiştir: El için alet, yüz içinse dil, aynı mekanizmanın iki kutbudur."
- André Leroi-Gourhan
İnsanı beden, teknik ve dil arasındaki derin bağ üzerinden yeniden düşünen bir antropoloji başyapıtı Türkçede.
André Leroi-Gourhan, Jest ve Söz'ün ilk cildi Teknik ve Dil'de insanlaşma sürecini taş aletlerden dile uzanan kesintisiz bir evrim çizgisi içinde ele alır. Dik duruş, ellerin özgürleşmesi, alet yapımı, beynin gelişimi ve dilin ortaya çıkışı bu sürecin birbirini tamamlayan aşamalarıdır.
Leroi-Gourhan'a göre teknik, insanın sonradan edindiği bir araç değil; insan oluşunun temel bir boyutudur. Elin aletle, yüzün dille kurduğu ilişki; insan evriminde biyolojik ve sembolik gelişiminin iç içe ilerlediğini gösterir.
Jest ve Söz; insanın doğayla, çevresiyle ve kendi ürettiği dünyayla kurduğu ilişkinin tarihini izleyen kapsamlı bir araştırmadır. Antropolojinin sınırlarını aşan bu yaklaşım; Derrida'nın yanı sıra çağdaş dil, teknik ve beden tartışmalarını da besleyen temel kaynaklardan biridir.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.



