Karagöz 11. sayı
Yazar:Karagöz Dergisi Yazarları
Yaklaşık 1-3 iş gününde kargo
Bu kitapta 56 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Her hâli lâtif, etvârı zarîf edebiyat dergisi Karagöz’ün 11. sayısı Dadaruhi sürpriziyle çıktı. Dadaruhi, bundan sonra Karagöz’ün sürekli bölümlerinden biri olacak. Paşa Gönlüm’ün editörlüğündeki bölüm ilginç sürprizler barındırıyor.
11. sayının şairleri Serkan Işın, Cem Kurtuluş, Vural Kaya, Emre Öztürk, Yavuz Altınışık, Evren Kuçlu, İdris Ekinci, Enes Özel, Musab Kırca, Özgür Balaban, Mustafa Celep, Atakan Yavuz, Bülent Keçeli ve Hakan Şarkdemir. Her zamanki gibi: Şiir konuşur!
Okuyucunun kulağına “Karagöz’de yer almak” ve “Karagöz olmak” hakkında fısıldayan Serkan Işın, Karagöz’ün yayın hayatını ve dergiciliğin kimyasını anlamaya çalışıyor. Işın’a göre “Karagöz olmak” dergilerin ve şairlerin kendi iddialarının gerisinde kalmamalarını sağlayacak gözü pek bir durum: “Karagöz Neden Çıkıyor? Siz Neden Burada Olmayabilirsiniz?”
Zamanın ruhunu kavrayabilen eleştirmenleri mum ışığı ile ararken, İdris Ekinci, Hüseyin Cöntürk’ün eleştiri pratiğini bize hatırlatıyor. İzlenimci eleştirinin büyü bozumunu kuramla ve bilimle sağlayan Cöntürk’ü yeniden kavramaya çalışmak için iyi bir fırsat Ekinci’nin yazısı.
Evren Kuçlu, “Acemiliği İstismar” başlıklı denemesinde, usta ile çırak ayrımlarında, “çırak” ile ustanın çıkarları arasındaki gerilimin artmasından duyulan endişeyi dillendiriyor. Kuçlu, ucu reklâm yapmaya ya da reklâm etmeye kadar varan bu tuhaf ilişkileri okuyucunun dikkatine sunuyor.
Son yıllarda alevlenen “deney”in hâllerini Murat Üstübal, dada üzerinden inceliyor. Postmodern-modern arasındaki gerilimlerin ortasında, günümüz tartışmalarına vâkıf olmak isteyen okuyucu için yeni bir imkân daha sunuyor Üstübal’ın yazısı.
Bu sayının Temaşa’sında Berşan Durmuş’un “Garip Şiiri Hiç Garip Değil” başlıklı hikâyesi, Ara Fasıl Suvare ve Matine’de Yavuz Altınışık’ın kaleminden “Dogville”, Ara Fasıl Kitap’ta Bülent Keçeli’nin kaleminden Murat Üstübal’ın yeni kitabı Kırbozumu var. Yavuz Altınışık, Osman Özbahçe, Vural Kaya, İdris Ekinci ve Ümit Savaş Taşkesen’in hazırladığı Kıraathane bölümü gene dopdolu.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Dörtöğe Felsefe ve Bilim Tarihi Yazıları Hakemli Dergi Yıl:6 Sayı:11
.

Naber Sayı 15
Umut Sarıkaya

Cogito Sayı 29 - Selçuklular

Şiraze Dergisi Sayı 9 Ocak Şubat 2022

Dörtöğe Felsefe ve Bilim Tarihi Yazıları Hakemli Dergi Yıl:1 Sayı:1
.

Dörtöğe Felsefe ve Bilim Tarihi Yazıları Hakemli Dergi Yıl:9 Sayı:17
Komisyon

Dörtöğe Felsefe ve Bilim Tarihi Yazıları Hakemli Dergi Yıl:6 Sayı:12
.

Virüs Sayı: 13 / Ekim - Kasım - Aralık 2022- Üç Aylık Kültür - Sanat ve Edebiyat Ortak Kitabı

Dünya Edebiyatı Araştırmaları
Abdulkadir Kırbaş, Ahmet Karadoğan, Ayşegül Kayar, Bahadır Gücüyeter, Bayram Arıcı, Bekir Gökçe, Beytullah Karagöz, Bünyamin Sarıkaya, Dilek Ünveren Kapanadze, Elif Atalay, Erhan Şen, Fatih Torun, Fatih Veyis, Fettah Kuzu, Fetullah Uyumaz, Hüseyin Öztürk, İbrahim Doyumğaç, İzzet Şeref, Lokman Turan

Aristoteles'in Demokrasi Anlayışında Kamusal İyi'nin Belirlenmesi
Yıldız Karagöz Yeke

Karagöz Dergisi Sayı: 11

HOCA MESUD’UN DİLİNDEN FERHENGNÂME-Yİ SA’DÎ (Metin-Dil Özellikleri- Günümüz Türkçesine Aktarma-Sözlük) Kopenhag Nüshası
Funda Şan
Karagöz Dergisi Yazarları — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.

Karagöz Dergisi 1-2 Cilt / Takım - 25 Sayı Bir Arada
Karagöz Dergisi Yazarları

Karagöz 1. sayı
Karagöz Dergisi Yazarları

Karagöz 7. sayı
Karagöz Dergisi Yazarları

Karagöz 21. sayı
Karagöz Dergisi Yazarları

Karagöz 19. sayı
Karagöz Dergisi Yazarları

Karagöz 2. sayı
Karagöz Dergisi Yazarları

Karagöz 6. sayı
Karagöz Dergisi Yazarları

Karagöz 4. sayı
Karagöz Dergisi Yazarları

Karagöz 14. sayı
Karagöz Dergisi Yazarları

Karagöz 20. sayı
Karagöz Dergisi Yazarları

Karagöz 3. sayı
Karagöz Dergisi Yazarları

Karagöz 18. sayı
Karagöz Dergisi Yazarları



