Kel Aliço - Ünlü Güreşçiler İz Bırakanlar Serisi – Hasan Yiğit – Maviçatı Yayınları

Ana Sayfaya Dön
Kel Aliço - Ünlü Güreşçiler İz Bırakanlar Serisi – Hasan Yiğit – Maviçatı Yayınları kitap kapağı
Kel Aliço - Ünlü Güreşçiler İz Bırakanlar Serisi – Hasan Yiğit – Maviçatı Yayınları kitap kapağı
%35 İNDİRİM

Kel Aliço - Ünlü Güreşçiler İz Bırakanlar Serisi

Maviçatı Yayınları

Yazar: Hasan Yiğit

Stokta Yok

Barkod:9786052941041
ISBN:9786052941041
Sayfa Sayısı:76 Sayfa
Ürün Ebatı:14x20 cm
Dil:Türkçe
Kağıt Tipi:2. Hamur
Basım Tarihi:11/2018
Yazar:Hasan Yiğit
2Görüntülenme

Bu kitapta 45 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

 Altın kemeri en çok alan ve Kırkpınar da inanılmaz bir başarıya imza atan Kel Aliço’dur.

Kitabımızda ınceleyecegımız Alıço, gerçekten inanılmaz bir başarı kaZanmiş; yirmi altı yıl Kırkpığıat başpehlivanı olmuştur

Kırkpınar güreşleri, kendi kuralları içinde, farklı şekillerde yapıldığı Ve bıı kuralları gelenekleştiği için, güreş sporu olarak kabul edilmemiş, bu yüzden dünya olimpiyat yarışlarına alınmamıştır Olimpiyat yarışlarında güreşçiler kilolarına göre boylara ayrılırlar Mayo giyerler Vücutlarına yağ sürmezler Güreşler süreli olarak yapılır. Belli bir süre içinde yenişemeyen güreşçilerden hangisi fazla puan aldıysa o yenmiş sayılır.

Eskiden Kırkpınar güreşçileri yenişene kadar belki de saatlerce güreşirdi. Ancak günümüzde belli bir sürede yenişemezlerse onlara da puan sistemi uygulanıyor.

Her geçen yüzyılda Kırkpınar güreşlerine ilgi artarak devam etmiş. On dokuzuncu yüzyıla gelindiğinde ilgi doruğa çıkmış. Padişahlar içinde Sultan Abdülaziz de güreşi seven, kendisi de güreşen bir pehlivandı.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
70.00
45.50