“Kültürün Mimarı” Bozkurt Güvenç’e Armağan – Abdurrahman Yılmaz, Adnan Binyazar, Ahmet Acet, Akile Gürsoy, Altan Gürsel, Aydın Köksal, Çağ Akyol, Çağ Güvenç Akyol, Dirim Özkan, Erdem Yeşilada, F. Belkıs Kümbetoğlu, Gözde Aynur Mirza, Gülden Köksal, Haluk Özen, Hisao Komatsu, İlhan Tekeli, İoanna Kuçuradi, N. Serpil Altuntek, Pulat Y. Tacar, R. – Nobel Akademik Yayıncılık

Ana Sayfaya Dön
“Kültürün Mimarı” Bozkurt Güvenç’e Armağan – Abdurrahman Yılmaz, Adnan Binyazar, Ahmet Acet, Akile Gürsoy, Altan Gürsel, Aydın Köksal, Çağ Akyol, Çağ Güvenç Akyol, Dirim Özkan, Erdem Yeşilada, F. Belkıs Kümbetoğlu, Gözde Aynur Mirza, Gülden Köksal, Haluk Özen, Hisao Komatsu, İlhan Tekeli, İoanna Kuçuradi, N. Serpil Altuntek, Pulat Y. Tacar, R. – Nobel Akademik Yayıncılık kitap kapağı
“Kültürün Mimarı” Bozkurt Güvenç’e Armağan – Abdurrahman Yılmaz, Adnan Binyazar, Ahmet Acet, Akile Gürsoy, Altan Gürsel, Aydın Köksal, Çağ Akyol, Çağ Güvenç Akyol, Dirim Özkan, Erdem Yeşilada, F. Belkıs Kümbetoğlu, Gözde Aynur Mirza, Gülden Köksal, Haluk Özen, Hisao Komatsu, İlhan Tekeli, İoanna Kuçuradi, N. Serpil Altuntek, Pulat Y. Tacar, R. – Nobel Akademik Yayıncılık kitap kapağı
%15 İNDİRİM

“Kültürün Mimarı” Bozkurt Güvenç’e Armağan

Nobel Akademik Yayıncılık

Yazar: Abdurrahman Yılmaz, Adnan Binyazar, Ahmet Acet, Akile Gürsoy, Altan Gürsel, Aydın Köksal, Çağ Akyol, Çağ Güvenç Akyol, Dirim Özkan, Erdem Yeşilada, F. Belkıs Kümbetoğlu, Gözde Aynur Mirza, Gülden Köksal, Haluk Özen, Hisao Komatsu, İlhan Tekeli, İoanna Kuçuradi, N. Serpil Altuntek, Pulat Y. Tacar, R.

Yaklaşık 1-3 iş gününde temin

Barkod:9786253978716
ISBN:978-625-397-871-6
Sayfa Sayısı:494 Sayfa
Ürün Ebatı:16,5x24
Dil:Türkçe
Baskı Sayısı:1. Basım
Basım Tarihi:11/2023
Yazar:Abdurrahman Yılmaz, Adnan Binyazar ve 18 yazar daha
61Görüntülenme

Bu kitapta 510 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Mimar ve antropolog Bozkurt Güvenç (1926-2018); “İnsan ve Kültür”, “Japon Kültürü”, “Türk Kimliği” gibi değerli başyapıt eserleri, eğitmen kişiliği, değerlerinden vazgeçmeden her zaman makul olanı arayışı ve oluşturduğu örnek duruşu ile Türkiye Cumhuriyeti'nin yetiştirdiği, uluslararası tanınırlığı olan, kıymetli sosyal bilim insanlarımız arasında çok güçlü bir yere sahiptir.
Bu “armağan” kitap; Bozkurt Güvenç'i tanımış olan akademisyenler, bilim insanları, öğrencileri, diplomatlar, mimarlar ve sanatçıların anılarını, onların sundukları bilimsel katkıları bir araya getirirken ailesine ve sosyal çevresine de ışık tutmaktadır.
Hacettepe Üniversitesinin kuruluşu gibi yükseköğretim hayatımızda önemli bir dönemin yaşanmışlıkları, üniversitede eğitim dilinin Türkçe olması gerekliliği gibi tartışılan önemli konular, ayrıca siyasi liderlerin katılımı ile 1980'lerin sonlarında gerçekleştirilen TRT Açık Oturum toplantılarında Bozkurt Güvenç'in moderatör olarak üstlendiği uzlaştırıcı rol ile demokrasinin diline nezaketli ve yapıcı katkısına verilen örnekler ile bu “armağan” kitabı; değerli bir sosyal bilimciyi anarken Türk yükseköğretim ve siyasi hayatına bir pencere açarak aynı zamanda bir döneme tanıklık etmektedir.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
600.00
510.00
1