Kurtuluş Savaşı'nın Sansürsüz Tarihi – Seyfi Say – İslâmbol Yayınları

Ana Sayfaya Dön
Kurtuluş Savaşı'nın Sansürsüz Tarihi – Seyfi Say – İslâmbol Yayınları kitap kapağı
Kurtuluş Savaşı'nın Sansürsüz Tarihi – Seyfi Say – İslâmbol Yayınları kitap kapağı
%20 İNDİRİM

Kurtuluş Savaşı'nın Sansürsüz Tarihi

İslâmbol Yayınları

Yazar: Seyfi Say

Yaklaşık 1-3 iş gününde temin

Barkod:9786255529725
ISBN:9786255529725
Sayfa Sayısı:208 Sayfa
Ürün Ebatı:13.5x21 cm
Dil:Türkçe
Cilt Durumu:Ciltsiz
Kağıt Tipi:2. Hamur
Baskı Sayısı:1
Basım Tarihi:11/2026
Yazar:Seyfi Say

Bu kitapta 320 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Kurtuluş Savaşı (İstiklâl Harbi, Millî Mücadele) söz konusu olduğunda ülkemizde bir resmî tarih - gayriresmî tarih savaşının yaşandığı biliniyor. Bu açıdan bakıldığında, elinizdeki kitabın resmî tarih kategorisinde değerlendirilmesi gerektiğini itiraf etmek zorundayız. Çünkü, bu çalışmanın temel kaynağını, Atatürk'ün "has adamı" Falih Rıfkı Atay'ın Çankaya adlı kitabı oluşturuyor. Bir başka deyişle, her ne kadar yer yer başka kaynaklara da atıfta bulunuluyorsa da, elinizdeki eserin omurgasını Falih Rıfkı'nın açıklamaları teşkil etmektedir.
Bununla birlikte resmî tarihin gedikli sözcülerinin bu kitaptan pek 'hazzetmeyeceklerini' baştan söyleyelim. Bunun da nedeni, ezberleri tekrarlamak yerine tenkidî ve tahlilî, bir başka deyişle kritik-analitik ya da eleştirel-çözümlemeci bir yöntemle kaleme alınmış olmasıdır. Okurlar bu kitapta İstiklâl Harbi'nin ve Atatürk'ün bugüne kadar görmeye alıştıkları makyajlı ya da boyalı-cilalı halini değil, sahici bir resmini bulacaklardır.
Kitabımızın adı her ne kadar 'sansürsüz' kelimesini içeriyorsa da, bunun izafî/görece ve nisbî bir sansürsüzlük olduğunu belirtmemiz gerekiyor. Çünkü, Atatürk'ü Koruma Kanunu, sansürsüzlüğün önünü daha baştan kapatıyor. Söz konusu kanunun Demokrat Parti iktidarı sırasında çıkarılmış olması şaşırtıcı değil, çünkü Tek Parti döneminde Atatürk zaten her türlü muhalefetten, itirazlardan ve farklı fikirlerden "fiilen korunuyordu". Kâzım Karabekir'in yazdığı İstiklâl Harbi ile ilgili kitabın toplatılıp yakılması bunun çarpıcı bir örneği. Karabekir gibi bir paşaya bile bu muameleyi reva görenlerin başkalarına ne yapabilecekleri kolayca tahmin edilebilir.
Bugün eğer İstiklâl Harbi gerçeklerini bir nebze biliyorsak, bunu Karabekir gibi insanlara borçluyuz. Bununla birlikte, çok şükür ki, Atatürk'ün Falih Rıfkı ve Mazhar Müfit gibi yandaşları da, "Şecaat arzederken merd-i Kıptî sirkatin söyler" mısraının sahibi Koca Ragıp Paşa'nın ruhunu şad edecek şekilde önemli bilgiler vermiş durumdalar. Onların ifşaatları olmasaydı elinizdeki 'resmî' tarih kitabı yazılamazdı.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
400.00
320.00
1