Marguerite Yourcenar ve Orhan Pamuk’un Eserlerinde Mücadele, Özgürlük ve Kimlik Arayışı – Rıfat Günday – Serüven Yayınevi

Ana Sayfaya Dön
Marguerite Yourcenar ve Orhan Pamuk’un Eserlerinde Mücadele, Özgürlük ve Kimlik Arayışı – Rıfat Günday – Serüven Yayınevi kitap kapağı
Marguerite Yourcenar ve Orhan Pamuk’un Eserlerinde Mücadele, Özgürlük ve Kimlik Arayışı – Rıfat Günday – Serüven Yayınevi kitap kapağı
%28 İNDİRİM

Marguerite Yourcenar ve Orhan Pamuk’un Eserlerinde Mücadele, Özgürlük ve Kimlik Arayışı

Serüven Yayınevi

Yazar: Rıfat Günday

Yaklaşık 1-3 iş gününde temin

Barkod:9786258671131
ISBN:9786258671131
Sayfa Sayısı:232 Sayfa
Ürün Ebatı:16x24 cm
Dil:Türkçe
Cilt Durumu:Ciltsiz
Kağıt Tipi:2. Hamur
Baskı Sayısı:1
Basım Tarihi:11/2025
Yazar:Rıfat Günday
47Görüntülenme

Bu kitapta 252 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Marguerite Yourcenar ve Orhan Pamuk, eserlerinde siyasal, ideolojik, bireysel ve ekonomik mücadele, hoşgörü ve özgürlük, bireysel ve kültürel/toplumsal kimlik arayışları temalarını evrensel bir bakış açısıyla yansıtmaya çalışırlar. Her iki yazar da çok kültürlülüğü benimsemektedirler.
Yourcenar'ın romanlarının öyküleri ülke sınırlarını aşıp birçok ülkede geçerken, Pamuk'un bütün romanlarının öyküsü Türkiye sınırları içerisinde ve genelde İstanbul'da geçmektedir. Yourcenar daha çok uluslar üstü sorunlara yer verirken, Pamuk ulusal düzeydeki sorunları ele almaktadır.
Yourcenar sorunları, daha çok tarihsel ve felsefi düzlemde bireyin gelişimi ve değişimiyle bağıntılı olarak irdelerken, Pamuk sorunları, Osmanlıdan Türkiye Cumhuriyeti'ne siyasal ve kültürel düzlemde bireyden çok toplumsal değişim ve dönüşüm üzerinden irdelemektedir.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
350.00
252.00
1