Milletlerarası Ticari Sözleşmelerden Doğan Uyuşmazlıklara Lex Mercatoria'nın Uygulanması (Milletlerarası Ticarete İlişkin Maddi Hükümler ile Ticari Âdet ve Teamül) – Cansu Yener Keskin – Seçkin Yayıncılık
%5 İNDİRİM
Milletlerarası Ticari Sözleşmelerden Doğan Uyuşmazlıklara Lex Mercatoria'nın Uygulanması (Milletlerarası Ticarete İlişkin Maddi Hükümler ile Ticari Âdet ve Teamül)
Yazar: Cansu Yener Keskin
Yaklaşık 1-3 iş gününde temin
Barkod:9789750278075
ISBN:9789750278075
Sayfa Sayısı:352 Sayfa
Ürün Ebatı:16x24 cm
Dil:Türkçe
Cilt Durumu:Karton Kapaklı
Baskı Sayısı:1
Basım Tarihi:01/2022
Yazar:Cansu Yener Keskin
41Görüntülenme
Bu kitapta 831 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Milli hukuk sistemlerinin milletlerarası ticari uyuşmazlığın taraflarının beklentilerini karşılamakta yetersiz kalması; kaynağını milletlerarası ticaret camiasından alan, bu sebeple de milli hukuk sistemlerinden bağımsız ve kendiliğinden doğmuş olan ulusötesi nitelikte milletlerarası ticari uyuşmazlıklara özgü genel prensiplere, maddi hükümlere, ticari âdet ve teamül kurallarına diğer bir ifadeyle lex mercatoria'ya olan ihtiyacı ortaya çıkarmıştır. Bu sebeple milletlerarası ticari sözleşmelerin özelliklerine, karmaşık yapılarına ve uzmanlık gerektiren uygulanma yöntemlerine uygun, Orta Çağ lex mercatoria anlayışından farklı olarak modern milletlerarası ticaretin ihtiyaçlarını karşılayabilecek yeni lex mercatoria teorisi doğmuş, gelişmiş, dünyanın birçok farklı ülkesinden hukukçuların katkılarıyla oluşturulmuş çok geniş bir literatüre sahip olmuş, milletlerarası ticaret ve tahkim uygulamasında büyük önem kazanmıştır. Kitabın amacı, milletlerarası ticari sözleşmelerden doğan uyuşmazlıklara lex mercatoria'nın hangi hallerde ve nasıl uygulanabileceğinin ortaya konulmasıdır. Kitapta kısa bir tarihsel süreç anlatımına, lex mercatoria'nın hukuki niteliğine ve kaynaklarına yer verildikten sonra devlet mahkemelerinde ve milletlerarası tahkimde lex mercatoria'nın milletlerarası ticari sözleşmelerden doğan uyuşmazlıklara hangi hallerde uygulanabileceğine dair inceleme ve değerlendirmelerde bulunulmuştur. Bu incelemeler yapılırken lex mercatoria kapsamında yer alan maddi hükümler ile ticari âdet ve teamüllerin ne şekilde milletlerarası ticari sözleşmelerden doğan uyuşmazlıkların esasına uygulanabilecekleri ayrı ayrı ele alınmıştır.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.
875.00₺
831.25₺
1

