Modern İpek Yolu Dergisi Sayı: 11 Nisan 2020 – Modern İpek Yolu Dergisi
Modern İpek Yolu Dergisi Sayı: 11 Nisan 2020
Yaklaşık 1-3 iş gününde temin
Bu kitapta 51 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Kırmızı Kedi Yayınevi ve CRI-Çin Uluslararası Radyosu'nun işbirliğiyle üç ayda bir yayımlanan Çin kültürü, ekonomi ve politika dergisi "Modern İpek Yolu" 11. sayısıyla okuyucu karşısında.
Tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ilk görüldüğü yer Çin oldu. Çin'in Covid-19 salgınına karşı vermiş olduğu mücadele bütün dünya tarafından yakından takip edildi. Modern İpek Yolu dergisinin yeni sayısının kapak dosyasında bu salgına karşı Pekin yönetiminin vermiş olduğu mücadele anlatılıyor.
Covid-19 salgını nedeniyle dünya genelinde en çok hayatını kaybedenler 50 yaş ve üzeri insanlar oldu. Derginin bu sayısında uzun yıllar Çin'de yaşayan Tunca Arslan'ın kaleminden Çin Halk Cumhuriyeti'nin yaşlı nüfus politikasını okuyacaksınız.
Birçok doğal afet ve salgında olduğu gibi Covid-19 salgını da dünyada mevcut ekonomik sistemlerin sorgulanmasına neden oldu. Neoliberal sistem kendi başarısızlığını gizlemek için suni düşmanlar üretmeye devam ediyor. Batının Covid-19 salgının ortaya çıkmasıyla birlikte yeni düşmanı Çin oldu. Derginin bu sayında Çin merkezli bir üniversite batı tarafından oluşturulmak istenen düşmanca tavra karşı bilimsel bir yazı ile cevap veriyor.
Covid-19 salgını yarasadan mı bulaştı? Yoksa başka bir yiyecekten mi geçti? Salgınla birlikte bu tarz binlerce soru üretildi. Peki, gerekten Çinliler yarasa yiyor mu? Bu soruya en güzel Çin mutfağı cevap veriyor. Liu Junru'nun Çin yemeklerini anlattığı bu yazısı Modern İpek Yolu dergisinin 11. sayısında sizleri bekliyor.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

