Notos Öykü İki Aylık Edebiyat Dergisi Sayı: 80 Şubat - Mart 2020
Stokta Yok
Bu kitapta 34 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Yüzyılın 40 Oyunu
Notos'un 14. Büyük Soruşturması
• Charles E. May: Öyküler Neden Vazgeçilmezdir ve Neden Pek Az Okunur
• Semih Gümüş: Düzyazının Değiştiği Anlar
• Zeynep Bengü: Sade Bir Ruh, Görkemli Bir Ressam: Séraphine Louis
• Atilla Birkiye: Hayattan Sayfalar ve Kusturica
Edebiyatımızın önde gelen dergilerinden Notos, her yıl farklı bir konuda düzenlediği geleneksel yıllık soruşturmalarının on dördücüsünün sonuçlarını Şubat-Mart, 80. sayısında açıkladı. Bu yılki soruşturmanın konusu, tiyatro dünyasının dışındaki herkesin büyük ölçüde ilgi alanı dışında kalan oyunlar. Oyun metnini bir edebiyat türü olarak öne çıkarma düşüncesi, hem okurların nitelikli metinlerle içli dışlı olmasını hem de farklı alanlarda verimleri olan yazarların okuma ve yazma biçimlerine katkıda bulunmayı amaçlıyor.
Klasik ve geleneksel oyunlardan şimdiki zamanların yenilikçi anlayışlarına nereden başlanıp neler öne çıkarılmalı? Bunu kolaylaştırmanın yollarından biri, kılavuzlar oluşturmaktır. Bu amaç doğrultusunda düşünülen Yüzyılın 40 Oyunu soruşturması 237 yazar, yönetmen, oyuncu, dramaturg, çevirmen ve editörün yer aldığı önemli bir kamuoyunun seçimlerini yansıtıyor. Dosya kapsamında Ayşegül Yüksel, Dikmen Gürün, Esra Dicle ve Şâmil Yılmaz'ın yazılarının yanında Onur Aşkın ve Seda Mit'in desenleri yer alıyor.
Notos'un bu sayısında tiyatro dünyamızın adı apayrı bir yerde tutulması gereken yazarlarından ve emekçilerinden Seçkin Selvi ile bir söyleşi var. Notos'un ikinci söyleşisi ise çağdaş sanat-edebiyat tartışmalarının odaklarından biri olan ve Türkçede de yayımlanan Avangard Kuramı kitabının yazarı Peter Bürger ile.
Bir Yazarın Seçtikleri bölümünde Deniz Gezgin okurların ve yeni yazarların okumasını zorunlu gördüğü kitapları; Suzan Samancı da en çok etkilendiği yazarı nedenleriyle birlikte Notos'a anlatıyor.
Serkan Boyacıoğlu, Nurhan Suerdem ve Arzu Uçar kısa sorulara kısa yanıtlarla kendi yazarlık serüvenlerini ve yayımlanan son kitaplarını anlatıyor.
Notos'un 80. sayısında öyküleriyle yer alan yazarlar: Claire Keegan, Remzi Karabulut, Sedat Demir, Doğuş Benli, Bahar Yaka, Gönül Ocak, Ceren Tan, Çağdaş Küçük, Ayşe Özlem İnci, Batıkan Köse, Alev Sönmez, Emine Acar, Tuğçe Yaşar.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Aykuşu Dergisi - Recep Ayı Özel Sayı

Birlik ve Mücadele Dergisi Sayı: 46 Haziran 2023

Üvercinka Dergisi Cilt: 8 Ocak-Aralık 2022

Ciwanzar Bihar 2013
Kolektif

Hece Aylık Edebiyat Dergisi Sayı: 305 Mayıs 2022

Psikeart - Ekopsikoloji

Kadir Has Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi Cilt:9 Sayı:1 Haziran 2021
Kolektif

İktisat ve Toplum Dergisi 138. Sayı: Piyasa Müdahaleleri Ve Rekabet

İktisat ve Toplum Dergisi Sayı: 120 (10. Yıl Özel Sayı: 1) Ekim 2020

Bu Çağ Dergisi Sayı: 5 Şubat-Mart 2025

Berfin Bahar Dergisi Sayı: 336 Şubat 2026




