Selçuklu Çağı’nda Kimlik
Gayrimüslim Kaynaklara Göre
Yazar:Zeynep Hilal Sekman
Editör: Elif Yavuz Özdemir
Yaklaşık 1-3 iş gününde temin
Bu kitapta 382 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Kimlik, bireyin veya toplumun kendisini etnik köken, kültür ve din gibi unsurlar üzerinden tanımlaması ve aidiyetini anlamlandırmasıdır. "Ben kimim?", "Biz kimiz?" ve "Onlar kimdir?" soruları etrafında şekillenen kimlik algısı, kişinin hem kendisini hem de çevresindeki farklılıkları tanımasını sağlar. Bu noktada "Öteki", farklı olanın tanımlanmasıdır.
Kendi varlığının bilincinde olan birey, ötekini tanıdıkça benzerlik ve karşıtlıkları fark eder; bu durum öz farkındalığı güçlendirir. Selçuklu Çağı'nda farklı etnik, kültürel ve dinî topluluklar aynı coğrafyayı paylaşmış, gayrimüslimler kendi kimlik ve aidiyetlerini korurken Selçuklu siyasi hâkimiyeti altında yaşamışlardır Bölgedeki demografik değişim ve toplumsal farklılıklar, bu toplulukların bir arada yaşamasına engel olmamıştır. Bu süreçte gayrimüslimlerin kendi ve "öteki"ne yönelik etnik, kültürel ve dinî algıları şekillenmiştir.
Bu eser, Selçuklu Çağı'nda gayrimüslimlerin kendi ve öteki algısını ele almakta; farklı topluluklar arasındaki ilişkileri kimlik ve öteki kavramları çerçevesinde değerlendirmektedir.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Selçuklu Döneminde Cibâl Bölgesi
Okan Küsgün

Gezegen Çağında Tarihin İklimi
Dipesh Chakrabarty

Türk İslam Sentezinde Tarih ve Kimlik
Abdulvahap Akıncı

Selçuklu Çağında Yaşamak
Tülay Metin

Selçuklu Çağında Türkiye’de İç Ve Dış Ticaret
Yaşar Bedirhan

Kadınların Kimlik Arayışı
Zehra Güven Kılıçarslan, Zeynep Angın

Selçuklu
Tufan Ersoy

Sevgili Ben
Zeynep Hilal Akça

İsa Çağında Yehuda: İnanç, İktidar ve Kimlik
Enes Akça

Çalışıyor Ama Eski Planlı Eskitme Çağında Eşya, Arzu ve Sorumluluk
Vildan Hilal Akçay

İnsan İsterse - Azmin Zafer Öyküleri 4
Mümin Sekman

İnsan İsterse - Azmin Zaferi Öyküleri 3
Mümin Sekman
Zeynep Hilal Sekman — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.





