Semerkand Genç Okur Dergisi Sayı: 154 Temmuz 2026 – Semerkand Yayınları

Semerkand Genç Okur Dergisi Sayı: 154 Temmuz 2026

Semerkand Genç Okur Dergisi Sayı: 154 Temmuz 2026 – Semerkand Yayınları kitap kapağı
Semerkand Genç Okur Dergisi Sayı: 154 Temmuz 2026 – Semerkand Yayınları kitap kapağı

Semerkand Yayınları

Yaklaşık 1-3 iş gününde temin

Barkod:4444444444986
ISBN:4444444444986
Sayfa Sayısı:64 Sayfa
Ürün Ebatı:21x28 cm
Dil:Türkçe
Cilt Durumu:Ciltsiz
Kağıt Tipi:2. Hamur
Baskı Sayısı:1
Basım Tarihi:11/2026
0 görüntülenme

Bu kitapta 290 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Ev Neresidir?

Genç Okur'un Temmuz 2026 sayısı çıktı. Dergi bu ay, "Ev Neresidir?" başlıklı kapak konusuyla okurlarını selamlıyor.

Yaz tatilinin başlamasıyla birlikte gençlerin günlerinin önemli bir kısmı yeniden evde geçmeye başlıyor. Bu dönemi bir imkân olarak gören kapak yazısı, evi yalnızca dört duvar, kapı ve pencereden ibaret bir mekân olarak değil aile, huzur, hatıra ve aidiyet duygusuyla anlam kazanan özel bir dünya olarak ele alıyor.

Ayşe Taçar kapak yazısında, "Bir mekânı ev yapan nedir?" sorusundan hareketle evin insan hayatındaki yerini inceliyor. Evlerin büyüklük, gösteriş ya da eşyalar gibi fiziki özellikleri yerine insanı dinlendiren, sükûnete kavuşturan ve ruhen besleyen tarafıyla anlam kazandığını vurguluyor. Çocukluk hatıralarından aile içindeki küçük ama kıymetli anlara uzanan yazı, okurları evin içindeki güzellikleri yeniden fark etmeye davet ediyor.

Enes İbrahim Düden, "Popüler Olmak Gerçekten İyi midir?" yazısıyla gençlerin gündelik hayatında önemli bir yer tutan görünür olma, kabul edilme ve sosyal çevre baskısı gibi konuları ele alıyor. Yazı, popülerliğin cazip görünen taraflarının ardındaki risklere dikkat çekerken, asıl meselenin herkes tarafından tanınmak değil, insanın kendi değerini unutmadan doğru yerde durabilmesi olduğunu hatırlatıyor.

Ali Rıdvan Güngör, derginin yeni bölümlerinden "Modern Kesitler"de "Gerçek Meraklar" yazısıyla okurları dijital dünyanın hızlı ve yüzeysel akışından uzaklaşıp gerçek hayata, çevremize ve içimizde olup bitenlere daha dikkatli bakmaya çağırıyor. Seda Nur Varol ise "Beceri Atölyeleri" yazısıyla arkadaş gruplarıyla birlikte üretmenin, geleneksel sanatlar ya da dijital içerik alanlarında ortak emek ortaya koymanın önemini anlatıyor.

Ahmet Melih Karauğuz "Yapay Zekâ Ne Kadar Verimli?" yazısıyla yapay zekânın ürettiği verim karşısında bizden aldıklarını sorgularken, Rabia Hitay "Kitapların İyileştirici Gücü" başlıklı yazısında okumanın insan zihni ve ruhu üzerindeki onarıcı etkilerine dikkat çekiyor. İbrahim Orhun Kaplan ise "Kitap Okumamak İçin Bazı Nedenler" yazısıyla ters köşe üslubunu bu kez kitap okuma alışkanlığı üzerine kuruyor.

Hakan Öner, "Şehadet Şehri: Saraybosna" yazısıyla Balkanların kalbindeki bu özel şehri manevi ve tarihi yönleriyle anlatıyor. Hüseyin Tayyip Gündüz "Müslüman Şehrin Ferahlatan Unsuru: Su" yazısında şehir, medeniyet ve su arasındaki ilişkiyi inceliyor. Ömer Faruk Yazar ise "Avrupa'nın Vahşi Yüzü: Cadı Avları" yazısıyla tarihin karanlık sayfalarından birini okurların gündemine taşıyor.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
290.00
1