Türk Dünyasında Ortak Alfabe – Bihter Gürışık Köksal, Okan Yeşilot, Özlem Deniz Yılmaz, Yeşim Çağlar – Ötüken Neşriyat

Ana Sayfaya Dön
Türk Dünyasında Ortak Alfabe – Bihter Gürışık Köksal, Okan Yeşilot, Özlem Deniz Yılmaz, Yeşim Çağlar – Ötüken Neşriyat kitap kapağı
Türk Dünyasında Ortak Alfabe – Bihter Gürışık Köksal, Okan Yeşilot, Özlem Deniz Yılmaz, Yeşim Çağlar – Ötüken Neşriyat kitap kapağı
%17 İNDİRİM

Türk Dünyasında Ortak Alfabe

Ötüken Neşriyat

Yazar: Bihter Gürışık Köksal, Okan Yeşilot, Özlem Deniz Yılmaz, Yeşim Çağlar

Yaklaşık 1-3 iş gününde temin

Barkod:9786051559025
ISBN:9786051559025
Sayfa Sayısı:280 Sayfa
Ürün Ebatı:14x21 cm
Dil:Türkçe
Cilt Durumu:Ciltsiz
Kağıt Tipi:2. Hamur
Baskı Sayısı:1
Basım Tarihi:11/2020
Yazar:Bihter Gürışık Köksal, Okan Yeşilot ve 2 yazar daha
28Görüntülenme

Bu kitapta 278 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Bu eserde Türk devlet ve topluluklarında kullanılmakta olan alfabeler, Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği sonrası bağımsızlığını kazanan Türk devletlerinde Latin alfabesine geçişin süreç ve uygulamaları ile hâlihazırdaki durum, Türk devlet ve topluluklarında ortak Latin alfabesi kullanılma ihtimali, Latin alfabesine geçişte karşılaşılan problemler ve bunlara çözüm önerileri ile yazı alanındaki etkileşim konu edilmektedir.

Türk dünyasında alfabe birliği düşüncesinin genel olarak Türkçülük-Turancılık kavramlarıyla ilgili olarak ortaya çıktığı, bunun temelini Türk kavimlerinin tamamını "Türk millî kimliği" içinde görmek ve doğal olarak da bu "Türk milleti"nin tek bir yazı dili, tek bir bilim ve kültür hayatının olmasını arzu etmenin oluşturduğu, bu düşüncenin dışında tek başına "alfabe birliği"ni istemenin kültürel ve siyasi hiçbir anlamının olmadığı belirtilmektedir.

Eserde, Türk dünyasında geçmişten günümüze kadar devam etmekte olan alfabe sorunları ele alınmakta, Türk dünyasında ortak Türk Latin alfabesi nasıl oluşturulabilir türünden mesele ve problemlere değinilmekte, Türk ülkelerinde Latin alfabesine geçiş süreci konu edilmekte, bu süreçte hazırlanan birbirinden farklı alfabeler, bunlar üzerine tartışmalar, eğitim ve devlet kurumlarında Latin alfabesi uygulama ve sonuçları ile ideal bir alfabenin temel prensipleri işlenmektedir.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
335.00
278.05
1