Türkçe Söz Yaşa ve Yaşat – Abdullah Uluyurt – Kitap Dünyası Yayınları

Türkçe Söz Yaşa ve Yaşat – Abdullah Uluyurt – Kitap Dünyası Yayınları kitap kapağı
Türkçe Söz Yaşa ve Yaşat – Abdullah Uluyurt – Kitap Dünyası Yayınları kitap kapağı
%18 İNDİRİM

Türkçe Söz Yaşa ve Yaşat

Kitap Dünyası Yayınları

Yazar: Abdullah Uluyurt

Yaklaşık 1-3 iş gününde temin

Barkod:9786258697940
ISBN:9786258697940
Sayfa Sayısı:267 Sayfa
Ürün Ebatı:13.5x21 cm
Dil:Türkçe
Cilt Durumu:Ciltsiz
Kağıt Tipi:2. Hamur
Baskı Sayısı:1
Yazar:Abdullah Uluyurt
38Görüntülenme

Bu kitapta 246 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Dil bir milletin hayat damarı... Kültür, bu damarlarda hayat bulur. Din de bu damardan beslenir. Rumeli'de kuruyan hayat damarlarımızın Türkçenin çekildiği yerler olduğunu gördüm. Dağ başında "Türküm Elhamdülillah" diyen bir Arnavut'un Kur'an'dan bir sure okuyarak ve benden de tasdik bekleyerek nasıl mutlu olduğunu gördüm.

Bektaşi tekkelerinin yakın zamana kadar dili Türkçe idi. Bosna Hersek, Sancak'ta çarşı pazar Türkçe idi.

Rumeli'ye ahlak dini İslam, Türk tipi olarak hakimdi. Dilimizi kurutanların coğrafyamızda gözü olanlar olduğunu gezerek gördüm. Arnavutluk Berat bizdendi ama biz onu anlamaz olduk.

**Sekellerin de bize ne kadar yakın olduğunu gördüm ama dilim dönüp konuşamadım. Hele mezarlarındaki Göktürk harfleri ile ağaç mezar başları kanımı ısıtsa da yabancıydım. Oysa Gagavuzya'da öyle mi? Ne kadar unutturulmaya çalışılsa da çarşı pazar Türk'tür, Türk. Çarşı pazarın Türkçe olması, kuruyan hayat damarlarımızın hayat bulması, her ne sebeple olursa olsun kurutmaya çalışanların da soyunun kuruması duamla kitabımı okuyucunun beğenisine sunuyorum.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
300.00
246.00
1