Türkiye'deki Suriyelilerin Entegrasyonunda Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü – Hilal Barın – Kadim Yayınları

Ana Sayfaya Dön
Türkiye'deki Suriyelilerin Entegrasyonunda Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü – Hilal Barın – Kadim Yayınları kitap kapağı
Türkiye'deki Suriyelilerin Entegrasyonunda Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü – Hilal Barın – Kadim Yayınları kitap kapağı
%23 İNDİRİM

Türkiye'deki Suriyelilerin Entegrasyonunda Sivil Toplum Kuruluşlarının Rolü

Kadim Yayınları

Yazar: Hilal Barın

Stokta Yok

Barkod:9786057629258
ISBN:9786057629258
Sayfa Sayısı:368 Sayfa
Ürün Ebatı:16x24 cm
Dil:Türkçe
Kağıt Tipi:2. Hamur
Basım Tarihi:11/2021
Yazar:Hilal Barın
6Görüntülenme

Bu kitapta 172 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Entegrasyon kavramıyla medyada, kamuoyunda, akademik ve siyasi hayatta sıklıkla karşılaşılmasına rağmen Türkiye’de entegrasyon araştırmaları çok yeni bir alt disiplindir. Suriye’de yaşanan iç savaş, Suriyelilerin kitlesel olarak Türkiye’ye göçüne sebebiyet vermiş, onlara yardım saikiyle hareket eden Sivil Toplum Kuruluşları (STK) ise bu süreçte Suriyelilerin entegrasyonuna yardım eden aktörlere dönüşmüşlerdir. Son yıllarda göçün yoğunlaşması ile STK’lar sundukları hizmetler yönünden göçmenler için devlet dışı aktörler olarak vazgeçilmez unsurlar haline geldi. STK’lar yardımlar, programlar, kampanyalar, projeler gerçekleştirerek barınma, hukuki danışmanlık, eğitim, istihdam, sağlık vb. alanlarda yaptıkları faaliyetlerle Suriyelilerin entegrasyonuna/uyumuna çok büyük katkı sundular. STK’lar ayrıca Devlet ve devletin yardım kurumlarının çalışmalarını ve Türkiye halkını mobilize etmek suretiyle de toplumsal entegrasyonu dolaylı olarak da desteklediler.
Göç ve iltica alanında STK’ların katkılarıyla şimdiye dek tedrici bir süreç olarak gerçekleşen Suriyelilerin sahada başlayan entegrasyonunun, politika yapım süreçlerine tahvili ve entegrasyona yönelik bir kurumsallaşma gerekmektedir. Entegrasyon konusunda kamu kurum ve kuruluşlarının, uluslararası kuruluşlarının, STK’ların ve özel sektör yapılanmalarının bir araya gelerek tüm paydaşların katkılarıyla çalışmalar yapılmasına ihtiyaç vardır. Bu çalışma hem politika yapıcı kamu için hem de akademi için hem de sahadaki STK’lar için, daha kolektif bir şekilde bilgi ve politika üretebilmenin yollarını aramaktadır.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
224.00
172.48