İçeriğe atla

Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Suçu – Ali Erdem Sevdim – Seçkin Yayıncılık

Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Suçu

Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Suçu – Ali Erdem Sevdim – Seçkin Yayıncılık kitap kapağı
Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde İmal ve Ticareti Suçu – Ali Erdem Sevdim – Seçkin Yayıncılık kitap kapağı
%5 İNDİRİM • %5 İNDİRİM • %5 İNDİRİM • %5 İNDİRİM •

Seçkin Yayıncılık

Yazar:Ali Erdem Sevdim

Stokta Yok

Barkod:9789750226564
ISBN:9789750226564
Sayfa Sayısı:260 Sayfa
Ürün Ebatı:16x24 cm
Dil:Türkçe
Kağıt Tipi:2. Hamur
Basım Tarihi:11/2014
1 görüntülenme

Bu kitapta 175 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Uyuşturucu maddeler, ülkeler arasında savaşlara sebebiyet verdiği gibi, vücuda verdiği zarar nedeniyle de birçok ölümün meydana gelmesine neden olmuştur. Uluslararası kuruluşların yayınladıkları yıllık ve dönemsel raporlarda, uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin kullanılmasından kaynaklanan ölüm vakalarının azımsanmayacak sayıda olduğu anlaşılmaktadır. Birleşmiş Milletler uyuşturucu maddeler ve suç ofisinin yayınladığı rapora göre, tüm dünyada yetişkinler arasında yaklaşık her yüz kişiden birisinin uyuşturucu veya uyarıcı madde yüzünden öldüğü tespit edilmiştir.

Çalışmada uyuşturucu veya uyarıcı maddelerin sınıflandırılması ve etkileri hakkında ayrıntılı bilgi verilerek, bu suçla mücadele etmenin önemine dikkat çekilmiştir. Kanun koyucunun kullandığı terimlere ve konuları düzenleyiş sıralamasına riayet edilmeye çalışılmıştır. Diğer taraftan, Türk Ceza Kanunu'nda uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti suçu incelenirken konu ile ilgili var olan eserlerden farklı bir şey ortaya koyma kaygısı güdülmüştür. Bu kapsamda ABD, Kanada, Fransa ve İngiltere gibi ülkelerin ilgili yasalarına ve içtihatlarına atıflar yapılarak konu detaylandırılmıştır. Konuya farklı bir perspektiften yaklaşmak amacıyla Kara Avrupa Hukuk sisteminin cari olduğu ülkelerden daha ziyade "Common Law" olarak tabir edilen hukuk siteminin cari olduğu ülkelerin kanun ve mahkeme içtihatları tercih edilmiştir.

Avrupa Birliğinin uyuşturucu ve uyarıcı maddelerle mücadelede benimsediği mücadele yöntemi, plan, strateji ve eylem planlan hakkında ayrıntılı bilgi verilerek, Avrupa Birliği üyeliği yolunda olan Türkiye'nin bu alanda yapması gerekli çalışmalar hakkında farkındalık oluşturulmak istenmiştir.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
185.00
175.75