Ezoterik Öğretiler Ansiklopedisi Cilt 3 – Cihangir Gener – Hermes Yayınları

Ana Sayfaya Dön
Ezoterik Öğretiler Ansiklopedisi Cilt 3 – Cihangir Gener – Hermes Yayınları kitap kapağı
Ezoterik Öğretiler Ansiklopedisi Cilt 3 – Cihangir Gener – Hermes Yayınları kitap kapağı
%13 İNDİRİM

Ezoterik Öğretiler Ansiklopedisi Cilt 3

Hermes Yayınları

Yazar: Cihangir Gener

Yaklaşık 1-3 iş gününde temin

Barkod:9786057737649
ISBN:9786057737649
Sayfa Sayısı:320 Sayfa
Ürün Ebatı:15x22 cm
Dil:Türkçe
Kağıt Tipi:1. Hamur
Basım Tarihi:11/2024
Yazar:Cihangir Gener
38Görüntülenme

Bu kitapta 848 Nobel Puan kazanın

Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!

Kitap Hakkında

Üçüncü cildin konusu, Tek Tanrıcılığa yeni bir yaklaşım tarzı olan "Yaratıcı Tanrı" fikridir. Ezoterizmin Var Eden Tanrısı bırakılmış, yerine her şeyi yoktan var eden "Yaratıcı Tanrı" konulmuştur. Ancak Semavi Dinler olarak adlandırılan bu yeni dinlerin her üçü de başlangıçta ezoterik bir yapıya dayanmaktadır.

Yahudiliğin kurucusu Musa bir Osiris rahibidir. Hıristiyanlığın kurucusu İsa bir Esseni'dir ve Müslümanlığın kurucusu Muhammed de bir Hanif Din inanırıdır. Her üçü de birer inisiyedir. Ancak her üç semavi dinin de akıbeti aynı olmuş, kuruluşlarından bir süre sonra ezoterizm ortadan kaldırılmaya ve egzoterizm hâkim kılınmaya çalışılmıştır. Üçüncü cilt, ezoterizm ile egzoterizm arasındaki mücadeleler tarihidir.

Musa, İbrahim'in dini ile Atlantıs Osiris'in dinini uzlaştırmaya çalışmış, İsa Kabbalacılık ile kadim Mu dinini bağdaştırmış, Muhammed de İbrahim'in Hanif dininde reform yapmıştır. Ancak her üçünün de inançları, bir süre sonra kendi takipçileri tarafından yozlaştırılmış ve yolundan saptırılmıştır.

Benzer ürünler

Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.

Kategorideki tüm kitaplar
975.00
848.25
1