Türkçe Dersinde Otantik Öğrenme
Yazar:Oğuz Gürbüztürk, Gülnur Candan Hamurcu
Stokta Yok
Bu kitapta 115 Nobel Puan kazanın
Sepet tutarı 1000 ₺ ve üzeri
siparişlerinizde kargo ücretsiz!
Kitap Hakkında
Öğrenmenin gerçek dünyada gerçekleşmesiyle öğrenilenler daha anlamlı hâle gelir. Öğrenci öğrendiklerini hayatla ilişkilendirebilirse öğrenilenler kalıcı olur. Okulun niteliğinin artması ve öğrenmenin kalıcı olması için, verilen eğitimin gerçek hayatla ilişkili olması gerekir. Bunu sağlama yollarından biri "Otantik öğrenme"dir.
Otantik öğrenmede öğrenciler gerçek hayattaki durumlarla karşılaştırılırlar. Bu durumlar öğrencilere karmaşık olarak verilir. Bu karmaşık durumlar birer problemdir. Öğrencilerden bu problemleri araştırarak, sorgulayarak, okuyarak ve iş birliği içerisinde çalışarak çözmeleri istenir.
Kitapta dil ve anadili, Türkçe öğretimi, Türkçe öğretim programlarının tarihsel gelişimi, otantik öğrenme, problem çözme becerisi, okuduğunu anlama ve tutum konuları açıklanarak, otantik öğrenmenin 7. Sınıf Türkçe dersinde kullanımına yönelik deneysel bir çalışmaya yer verilmiştir.
Benzer ürünler
Bu kitaba yakın başlık ve konularda öne çıkanlar; kategori ve yayınevine göre de sıralanır — keşfetmeniz için seçildi.
Oğuz Gürbüztürk — diğer kitapları
Aynı yazara ait diğer eserler; çok satanlar öne alındı.

21. Yüzyıl Becerileri Odağında Üst Düzey Düşünme Becerileri
Oğuz Gürbüztürk

Öğretim İlke ve Yöntemleri
Bayram Özer, Emrah Akkaya, Fatmanur Özen, Gülçin Zeybek, Gülnur Candan Hamurcu, Haşan Hüseyin Aksu, Hülya Yıldızlı, Levent Eraslan, Recep Özkan, Savaş Karagöz, Selcan Kilis, Subhan Ekşioglu, Şenol Orakçı, Volkan Dur, Yalçın Dilekli, Yıldırım Yıldız



